چگونه ارز توافقی بخریم

ارز توافقی یکی از انواع ارزهای دولتی است که از سوی بانک مرکزی و برای استفاده عموم مردم، روی کار آمد. در واقع هدف از ارائه این دلار این بود که مردم عادی نیز بتوانند نیازهای ارزی خودشان را برطرف کنند. افراد صادرکننده و واردکننده محصولات، متقاضی خرید این نوع ارز نیستند، چون میزان ارز توافقی در نظر گرفته شده از سوی دولت، بسیار پایین است. افرادی که بالای 18 سال سن دارند، می توانند با توجه به اعلام بانک مرکزی، اقدام به خرید ارز توافقی کنند. البته در حال حاضر ارز توافقی جای خود را به ارز سهمیه ای داده است و دیگر امکان دریافت این نوع ارز وجود ندارد.

هدف اصلی بانک مرکزی برای ارائه دلار توافقی این بود که فشار تقاضای ارز در بازار آزاد کاهش پیدا کند، اما صف‌های طولانی که جلوی صرافی‌ها ایجاد می‌شد، نشان دهنده عدم موفقیت این ایده بانک مرکزی بود. در ادامه مقاله قصد داریم جزئیات بیشتری را در مورد ارز توافقی به شما اعلام کنیم.

سایت ارز توافقی

برای ثبت نام ارز توافقی در ابتدا لازم بود که افراد به صرافی‌ها مراجعه کنند. اما با توجه به افزایش تقاضای مردم برای خرید این نوع ارز و عدم پاسخگویی صرافی‌ها، سایت ارز توافقی روی کار آمد. با این کار، همه مردم می‌توانستند بدون نیاز به مراجعه حضوری، از طریق درگاه اینترنتی خرید ارز توافقی را انجام دهند.

سایت ارز توافقی

سایتی که برای ثبت نام این نوع ارز از سوی دولت به مردم معرفی شد سایت my.ice.ir بود. مردم می توانستند به این سایت وارد شده و با وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه خودشان، به لیست بنگاه های معاملاتی مجاز در سطح شهر دسترسی پیدا کنند. سپس با انتخاب بنگاه، نوبت فرد برای مراجعه حضوری به آن مشخص می‌شود. در زمان تعیین شده برای مراجعه حضوری، افراد می توانند مدارک هویتی خودشان را به همراه داشته باشند و به بنگاه مورد نظر مراجعه کنند. به این صورت بدون نیاز به مراجعه حضوری و منتظر ماندن در صف، می توانند در نوبت خودشان ارز توافقی را دریافت کنند.

ثبت نام ارز توافقی

ثبت نام ارز توافقی در حال حاضر امکان پذیر نیست و فقط به مردم ارز سهمیه ای به ازای هر کارت ملی ارائه می‌شود. در ابتدا که ارز توافقی روی کار آمده بود، افراد می توانستند در روزهای اداری به یکی از صرافی ها مراجعه کنند و دلار مورد نیاز خودشان را خریداری کنند. این موضوع باعث شده بود تا تقاضای افراد برای دریافت ارز توافقی بسیار افزایش پیدا کند و صرافی ها قادر به ارائه ارز مورد نیاز مردم نبودند.

همین موضوع باعث شد تا روش های جدیدی برای ارائه ارز توافقی روی کار بیایند که یکی از آن ها مراجعه به سامانه برخط بازار متشکل معاملات ارز ایران بود. در واقع به جای اینکه افراد برای خرید ارز توافقی به صرافی ها مراجعه کنند، می توانند با مراجعه غیر حضوری به سایت ارز توافقی ثبت نام خودشان را به صورت آنلاین انجام دهند.

ثبت نام ارز توافقی

علاوه بر این روش، بانک مرکزی لیستی از بانک های مورد تایید خود را معرفی کرد که متقاضیان می‌توانند برای خرید ارز به این بانک‌ها مراجعه نمایند. بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، افراد می توانند حداکثر 2 هزار یورو را به عنوان ارز توافقی دریافت کنند. برای دریافت این ارز نیز باید به بانک های ملی ایران، ملت، تجارت و صادرات مراجعه شود. توجه کنید که در حال حاضر امکان دریافت ارز توافقی وجود ندارد و این قوانین مربوط به سال های گذشته است.

معایب ارز توافقی

با روی کار آمدن رئیس جدید بانک مرکزی، عملا ارز توافقی جای خود را به ارز سهمیه ای داد. به همین خاطر چندان منطقی نیست که در مورد معایب ارز توافقی صحبت کنیم. چون دیگر این نوع ارز نه در صرافی ها نه در بانک های مختلف به مردم ارائه نمی‌شود. با این حال یکی از اصلی ترین معایب خرید ارز توافقی، دردسرهای دریافت آن بود. بسیاری از افرادی که به سایت خرید ارز توافقی مراجعه می کردند، باید مدت زمان زیادی را منتظر می مانند و در صف دریافت ارز قرار می گرفتند. این در حالی که میزان ارز توافقی در نظر گرفته شده برای هر یک از افراد چندان بالا نبود.

معایب ارز توافقی

موضوع مهم دیگری که باعث شد ارز توافقی از میان برود، مزیت های خرید ارز سهمیه ای بود. در واقع ارز توافقی با محدودیت هایی که ایجاد کرده بود، چندان نمی توانست نیازهای مردم را برطرف کند، به همین خاطر تقاضای مردم برای خرید ارز توافقی کاهش پیدا کرد. رئیس بانک مرکزی نیز برای رفع نیازهای مردم، خرید ارز سهمیه‌ای را امکان پذیر کرد. در حال حاضر مطابق با دستورالعمل بانک مرکزی، هر یک از افراد می توانند با کد ملی خودشان ارز سهمیه ای خریداری کنند که میزان این ارز نیز نسبت به ارز توافقی که به افراد داده می شد، بسیار بیشتر است.

نوشتن دیدگاه